Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Мъже убиха кучето на афганистанка, само защото е жена (снимки)
Мъже убиха кучето на афганистанка, само защото е жена (снимки)
По света
02-14-20
добавено
4763
прегледа

Непознати мъже застреляха домашното куче на афганистанка, само защото е жена.


 

 

 

 

БЯГСТВОТО НА ДУБАЙСКАТА ПРИНЦЕСА РАЗКРИВА КАК ШЕЙХЪТ Е ИЗТЕЗАВАЛ ДЪЩЕРИТЕ СИ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

 

Сахба Баракзай, нейното семейство и седеммесечното куче хъски Асеман се разхождали в планината близо до дома им в Западен Афганистан. Неочаквано група мъже се приближила до тях и застреляли хладнокръвно домашния любимец, пише BBC.

 

 

 

 

Хъскито станало част от семейството преди няколко месеца, но Сахба много се грижела за него и го обичала. "Ходим там почти всяка седмица на разходка. Помолих мъжа да не стреля, но без да се замисля той изстреля четири куршума в гърдите на Асеман“, разказва тя. Ридаейки, Сахба взела кучето на ръце и започнала да тича към колата.  Тогава мъжът стрелял още веднъж и накарл Сахба да остави тялото на земята. Той ѝ казал, че като жена няма право да отглежда куче. Шокираното семейство нямало друг избор освен да остави Асеман и да избягат. Те са подали сигнал в полицията, но не очакват виновните да бъдат разкрити.

 

 

 

 

Близките на Сахба обаче смятат, че причина за насилието може да бъде кариерата на младата жена. Тя преподавала карате на деца в град Херат, създател е и на клуб по колоездене за млади момичета. Само преди десетина години на жените в Афганистан беше забранено да ходят на училище, да работят или дори да напускат къщата без мъжа си.

 

 

 

 

Семейството на младата и амбициозна жена се притеснява за живота ѝ.

 

 

Източник: BBC