<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=90519" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Български уч...

Мъже учители сложиха поли в солидарност с ученик, изключен заради носенето на пола (снимки)

01 Юни 2021
0 2209

Мъже учители в Испания облякоха поли в знак на солидарност към ученик, изключен миналата година заради носенето на пола и с цел да преобърнат нагласите в страната, пише LadBible.

37-годишният Мануел Ортега и Боря Веласкес, на 36, са двама от смелчаците, включили се в предизвикателството да преподават по този нетрадиционен начин и да си навлекат неодобрението на мачистите в страната на Иберийския полуостров.

Двамата млади мъже изтъкват като първопричина за проявата си подкрепата към младите, които са по-уязвими от проявите на нетолерантност във всяко общество.

Момчето било дразнено толкова лошо, че в крайна сметка сменило тоалета си, оставяйки Мануел „ужасен“ и това го накарало сам да облече пола и да ходи така в училище през целия месец май.

Мъже учители сложиха поли в солидарност с ученик, изключен заради носенето на пола (снимки)

На 15-годишният Михел Гомез, който носел пола на училище, му било казано от негов преподавател да потърси помощ при психолог – това накарало двамата млади учители да се солидаризират с младежа и да подемат борбата за равноправие.

Гомез публикува видео в TikTok, в което сподели опита си и много скоро стана вайръл, предизвиквайки и други младежи да тръгнат с поли на училище като знак на солидарност и в опит да се справят с наложените полови норми. Към акцията се присъединили и някои от родителите на учениците.

Женен мъж и баща слага рокли и обувки на токчета, за да провокира стереотипите (снимки)

„Поздравления за отношението ви”, пишат те в социалните мрежи и посочват, че „гимназиите понякога са много трудна среда за учениците. Много често трябва да се представяте за някой друг и да избягвате да попадате в “нюансите”, за да си гарантирате безопасност от атаки.“

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции