Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Мъжът, пребил ром, се оказа ултрас на Левски
Мъжът, пребил ром, се оказа ултрас на Левски
04-18-16
добавено
17688
прегледа

"Той е ненормален, откачен. Ако е в друга махала, ще го утрепят", това твърди съселянин на Ангел Калеев, който брутално би млад ром и засне побоя на видео.

 

Клипът обиколи за часове социалните мрежи и предизвика много крайни коментари.

 

БРУТАЛНА АГРЕСИЯ: МЪЖ ПРЕБИВА РОМ, ЗАЩОТО Е КАЗАЛ, ЧЕ СА РАВНИ 

 

Костадин Карабончев, кмет на село Овчеполци, заяви: "Не знам, не мога да коментирам.Питам го: "Има ли ти нещо, Митко”, той вика: "Нищо ми няма”.

 

Битият Митко заяви пред Нова телевизия, че днес смята да заведе жалба в полицията срещу своя насилник. "Много ми е обидно. Познавам го само по лице”. "Тоя, дето ме наби, дойде и ми се извини: "Извинявам се, Митко”, каза пострадалият ром.

 

Хората от селото обаче твърдят, че Ангел е агресивен фен на "Левски". Като него имало няколко младежи, които буйствали и тормозели селяните от Овчеполци. 21-годишният младеж живеел с баба си, тъй като родителите му били заминали на гурбет в Италия. Пред камерата възрастната жена каза: "Ами не знам къде е. Пак ли е направил някоя беля". "То момчето е малоумно, защо ще го бие", питат в същото време съселяните от Овчеполци.


Мирослав Стоянов, говорител на ОД на МВР-Пазарджик: „Осъждам категорично подобни прояви на агресия. Но до момента няма подадена жалба нито от лицето, нито от кмета на селото. Ние разбираме, че подобно нещо се е случило от социалните мрежи и интернет. Няма как полицейски служител да отиде на място, след като няма сигнал. Но категорично не съм съгласен да се хвърлят обвинения, след като няма подаден сигнал. Полицейският служител вчера е ходил на мястото, след като ние видяхме в интернет какво се е случило в Овчеполци. В момента колегите от РПУ издирват бияча, след като снощи той не бе открит”.

 

От своя страна лидерът на „Евророма” Цветелин Кънчев заяви, че е говорил с битото момче по телефона, което го попитало: "Направих ли грешка като казах, че сме равни?”.


Политикът Димитър Стоянов заяви, че от този случай не бива да се правят генерални заключения: "Ако реша, ще извадя 20 клипа, в които мургави съграждани се гаврят с български светини например. Да, този случай е ужасен. Не съм адвокат нито на Митко, нито на обществото. Но явно извършителите на престъпления имат много повече права от потърпевшите от престъплението".

 

"Никой няма право да слага нито циганите, нито българите под общ знаменател”, заяви Цветелин Кънчев.

 

Източник: Blitz.bg