Следва: Номинираните...

Мъж изостави 20-годишна кариера на финансист, за да създава уникални фотоманипулации (видео и снимки)

15 Януари 2020
15 5525

Мъж изоставя 20-годишната си кариера на финансист, за да се превърне в един от най-забележителните художници на фотоманипулации, пише My Modern Met

 

 

 

 

Когато Хансруеди Рамзауер изоставил кариерата си на финансист, за да започне собствена компания за уеб дизайн, той дори и не предполагал докъде ще го доведе това начинание. След като овладял Photoshop в детайли, той се оставил творчеството му да го води и се превърнал в един от най-коментираните автори в Instagram. Снимките му се простират от градски пейзажи, изтръгнати сякаш от филма Inception, до сюрреалистични композиции, съчетаващи хората и природата. Неговите фотоманипулации са умело смесени и пълни с детайли.

 

 

 

 

ХОЛОГРАМИ НА ДИНОЗАВРИ ПРЕВЪРНАХА УЛИЦИТЕ НА ПАРИЖ В “ПРАИСТОРИЧЕСКО САФАРИ” (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

Първоначално Рамзауер бил вдъхновен от изображенията, които преглеждал в Unsplash и Instagram. Но скоро след това започнал да изгражда свои  уникални композиции от изображенията, които събирал.

 

 

“Обичам да гледам снимки и да си представям какво бих могъл да направя с тях”, разказва художникът пред My Modern Met

 

 

Home

 

 

Работите на Рамзауер се концентрират върху две противоположни сили – градския пейзаж и природата. На някои изображения оживените градски улици се спускат в локви. В други случаи окачен мост води право в сърцето на планината. И когато хората присъстват, те или доминират в рамката подобно на илюстрации на Гъливер, или са миниатюрни фигурки от заобикалящата ги среда. Именно тези контрасти правят манипулациите на Рамзауер визуално поразителни.

 

 

ГРАФИТИ-АРТИСТ ПРЕОБРАЗЯВА ЦИМЕНТОВИ БЛОКОВЕ В УНИКАЛНИ ТРИИЗМЕРНИ ТВОРБИ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

 

 

ХУДОЖНИК ВДЪХВА НОВ ЖИВОТ НА СТАРИ КЕНЧЕТА КАТО ГИ ПРЕВРЪЩА ВЪВ ВЪЗХИТИТЕЛНИ СЪЩЕСТВА (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: My Modern Met

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции