Следва: За първи път ...

Мъж и жена се снимаха голи на Хеопсовата пирамида (ВИДЕО)

08 Декември 2018
44 40180

Властите в Египет са започнали разследване по случая с качено в YouTube видео, в което е заснета датска двойка как незаконно се изкачва по блоковете на Хеопсовата пирамида и сиправи голи снимки на върха, предаде ДПА.

 

 

Видеото предизвика истински гняв в Египет, допълва Си Ен Ен. Министърът по въпросите на паметниците на културата на Египет Халед ел Анани е сезирал генералния прокурор на страната във връзка с инцидента.
 

 

Във видеоклипа се вижда как мъж и жена се катерят към върха на Голямата пирамида в Гиза, като в последния неподвижен кадър се вижда как те се прегръщат голи на върха. Министърът на антиките описа действията на чужденците като „нагло нарушаване на обществения морал”.

 

Не е известно дали нарушителите все още се намират на територията на страната. Тепърва испециалистите ще трябва да се произнесат дали 3-минутното видео, пуснато миналата седмица, е истинско или е монтаж.

 

Според египетски медии видеото е качено в YouTube от датския фотограф Андреас Хвид, който е известен със своите фотографии на различни световни забележителности, заснети от високо, на които често се появяват голи хора.

 

 

 

 
Изкачването по пирамидите в Египет е забранено и се наказва по закон. Според местните власти действията на чужденците показват пренебрежение към местните закони и консервативния морал на обществото.
 

 

"Преглед

""

karni@karimkamal2017

Naked on the pyramids “screenshot” from Andreas Hvid

21:03 ч. – 7.12.2018 г.

 

Пирамидата на Хеопс е последният добре запазен архитектурен паметник от Седемте чудеса на света и най-известната пирамида в света.

 

Източник: Дарик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции