Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Мъж и жена, спасили пума от евтаназия, си я гледат у дома (видео и снимки)
Мъж и жена, спасили пума от евтаназия, си я гледат у дома (видео и снимки)
ЗооГосподари Вземи EMBED
Loading the video...
01-22-20
добавено
5692
прегледа

Mеси е може би също толкова пухкав, колкото и котката, която гледате у дома, но с една значителна разлика – той е пума.

 

 

ТИЙНЕЙДЖЪРКА С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИ, ЧЕ КОТЕТО Й ВСЪЩНОСТ Е ЯГУАРУНДИ (СНИМКИ)

 

 

Голямата котка, кръстена на известния в цял свят футболист Лионел Меси, е била спасена от Александър и Мария Дмитриеви през 2016 година, когато живеела в зоопарк в град Пе́нза, Русия, пише My Modern Met.

 

 

Докато бил в зоопарка, Меси имал сериозни здравословни проблеми още откакто бил едва на три месеца. От институцията решили, че тъй като пумите не населяват Русия, няма как Меси да бъде пуснат сред природата, а състоянието му попречило преместването му в друг парк за животни. Екипът, кoйто отговарял за случващото се в зоологическата градина обмислял, ако състоянието на пумата се влоши, тя да бъде евтанизирана.

 

 

 

 

Когато Александър и Мария видели животното в парка и разбрали какво може да се случи, те взели решение да полагат допълнителни грижи за пумата. След известен период на обсъждане и работа със служителите от зоологическата градина, Александър и Мария успели да заведат Меси у дома. 

 

 

 

 

Двойката споделя, че в началото животното било слабо и изисквало много внимание и специални грижи. Все пак Меси успял да преодолее най-тежкия период и да се възстанови. Сега е пълноценен и доста пораснал, но въпреки това е по-малък от нормалната пума – около две трети от размера ѝ.

 

 

 

 

У дома Меси се държи понякога повече като куче, а друг път - като котка. Така например, той изисква много упражнения и време за игра, затова Александър и Мария го водят на разходки два пъти дневно. Те също посещават обучителни курсове няколко пъти седмично, благодарение, на които Меси вече е научил 10 команди. 

 

 

 

 

Пумата, свикнала с домашната обстановка, обича да се катери и да се крие в кутии, да драска на определено за тази цел място, както и да се излежава на дивана заедно с любимите си хора. 

 

 

Меси е доста известен в интернет. Той има акаунт в Instagram, както и над милион последователи в YouTube.

 

 

Източник: My Modern Met

Видео и снимки: Instagram