Следва: Необезопасен...

Мъж кара агресивно в София, вади пистолет след забележка за неправилно шофиране (видео)

18 Септември 2017
0 12158

Агресията на пътя взима все по-големи размери. Мъж размаха пистолет след забележка за неправилно шофиране.
 

Инцидентът станал в неделя следобед в София, до светофара на "Цариградско шосе" и "Горубляне". Димитър Бояджиев и семейството му се прибирали по магистрала „Тракия“ към София.
 

 

 

„В района на Ихтиман изпреварвахме колона в лявата лента, движехме се със 140 км/ч. При приключване на изпреварването тръгнах да се прибирам в дясната лента, когато видях в огледалото си, че автомобил изпреварва в дясната лента. Затова реших да остана в най-лявата лента, за да не попреча на неговото движение. В момента, в който колата се изравни с мен, започна да навлиза в моята лента, опитвайки се да ме избута към мантинелата. Аз намалих, пропуснах го и продължих след него с идеята да заснемем номера му и да подам жалба“, обясни Бояджиев.

 
По думите му обаче автомобилът продължил да се движи агресивно на пътя.
 

„След като продължих да се движа след него, той притискаше и колите пред него. Когато виждаше, че не може да изпревари от ляво, изпреварваше от дясно и дори в аварийната лента“, допълни той.  

 
След като видял, че автомобилът прави серия от нарушения, Димитър Бояджиев решил да спре своята кола и да разговаря с другия шофьор. Последвало размахване на оръжие:
 

"Слязох да го питам защо застрашава живота на семейството ми и на другите пътуващи. Зад мен дойде още една жертва на безразсъдното му шофиране – баща, возещ семейството си. В момента, в който започнахме да викаме на водача защо засича хората по пътя си, той извади пистолет, слезе от автомобила и го насочи срещу нас. Човекът, който беше слязъл с мен, го попита какво прави и му каза, че е полицай. Той му отговори, че също е полицай, но до края така и не се легитимира. Стана суматоха, съпругата ми снимаше. Той прибра оръжието“, разказа Бояджиев.

 
Потърпевшият разказа, че е звъннал на 112, които са го пренасочили към Осмо районно полицейско управление, където днес ще подаде жалба.
 

„Надявам се, че всички, които са били засегнати от този водач, да го направят, за да може да му се отнеме книжката или каквото следва по закон“, допълни Димитър Бояджиев.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции