Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Мъж намери череп на 2800 години, взел го за футболна топка
Мъж намери череп на 2800 години, взел го за футболна топка
По света
11-18-19
добавено
1375
прегледа

Антъни Плурайт разхождал двете си кучета на плажа край Бинстед на остров Уайт, когато открил горната част на човешки череп, датиращ от хилядолетия назад, пише Daily Mail.

 

 

Ето какво казва Плурайт за интерсения начин, по който попаднал на старинната находка: „В началото, когато го видях, си помислих, че е стара футболна топка, чак после осъзнах, че е нещо съвсем друго.”

 

 

Смята се, че черепът е бил на човек, който е живял още в периода от ранната желязна епоха.

 

 

 

 

„Сложих го в чантата си и се прибрах вкъщи, а след това съобщих на полицията, че съм открил нещо. Дори не подозирах, че може да е толкова старо”, разказва мъжът.

 

 

Черепът бил дарен в Музея на остров Уайт, откъдето казват, че нямат търпение да научат повече за човека, на когото е принадлежал.

 

„Последните открития показват, че от праисторически времена, жителите на остров Уайт са имали добре развита морска дейност през пролива Солент“, казва Стефани Смит от Британския музей.

 

 

 

 

 

Източник: Daily Mail