<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76611" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъжът, опитал...

Мъж наплю и удари жена в автобус в София, след забележка, че не носи маска (видео)

28 Октомври 2020
0 14409

Пореден сблъсък в градския транспорт заради липса на маска. След забележка на гражданка, мъж без маска я е наплюл и ударил, предаде bTV.

“Един господин, който си държеше маската на брадичката, отидох и го помолих да си сложи маската, той каза, че няма да си я сложи. Ако ще умира, да умирал. Аз му казах, че в случая просто някой друг ще умре, нали. Реших, че просто трябва да му направя снимка и да я изпратя до органите. Започнаха обиди. Аз му казах, че е човек с половин мозък, той дойде до мен, свали ми качулката и ме наплю“, казва Албена.

При повторен опит да направи клип на слизане от спирката, мъжът я ритнал в крака и избягал, разказва още пострадалата и сигнализира на МВР.

От Столичната община заявиха, че е трудно да следят за хора без маска навсякъде, но поискаха часа на инцидента и превозното средство, за да проверят случая.

Тепърва предстои да ставаме свидетели на подобни конфликти, прогнозира психологът Младен Владимиров. Те са между вярващия и невярващия в защитата на маските срещу вируса.

„Това е неговият бунт срещу системата, много вероятно, този човек мисли, че това е световен заговор, че това е измислено, че такива случаи няма, вижда я нея и той насочва гнева си директно, защото иначе другото е един вид гняв, който не знаеш къде да адресираш и можеш да псуваш телевизора, можеш да пишеш гневни неща по форумите, и тука тази идва и тя директно се сблъсква, тя влиза в конфликт с неговите вярвания“, обясни психологът.

Лек срещу това напрежение е принципът – вярвай, в каквото искаш, но спазвай правилата, защото живееш в общество, съветва Владимиров.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции