<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96768" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Австралийци ...

Мъж осъди кръчма за $5,5 млн. за това, че се е наранил вследствие на прекомерно пиене

16 Август 2021
0 883

Мъж от Тексас успя да получи обезщетение от кръчма след заведен от него граждански иск срещу това, че му сервирали твърде много алкохол, вследствие на което получил травми и наранявания след сбиване с друг клиент, пише Huston Chronicle.

Снимка: Pixabay

Даниъл Роус от градчето Андрюс завел граждански иск срещу La Fogata Mexican Grill на 17 май тази година за инцидент, който се е случил през май 2019 година. Съдът му присъди обезщетение в размер на 5,5 милиона долара в отговор на 5 иска, включително заради небрежност и причинени щети, произтичащи от предвидимо престъпно поведение “по подразбиране”.

Това означава, че ответникът – собственикът на La Fogata не се е явил в съда и това е довело до присъждане въз основа само на твърденията на Роус, признавайки ги за верни.

Снимка: Thomas Park/Unsplash

На 21 май той пил в заведението и се скарал с друг клиент на паркинга пред ресторанта. Мъж на име Робърт Хендриксън, който също бил употребил алкохол, нанесъл травма на главата на Роус.

Собственикът на La Fogata Лордес Галиндо и неизвестен барман станали отговорни за нараняването, след като са допуснали двамата мъже да пият прекомерно, а също са проявили немарливост като не са извикали линейка, след като Роус е получил нараняванията си.

$27 млн. кръвнина ще получат близките на Джордж Флойд, който загина при арест в Минесота (видео)

Според съдебния състав барманът не бил адекватно инструктиран от собственика да предположи кога посетителите са били “свръхпочерпени”. Наред с това Роус твърди, че Галиндо не е обезопасил паркинга на заведението си така, щото клиентите му безопасно да си тръгнат, без да се спънат и паднат.

Снимка: Joe Lavigne/Unsplash

Роус е известен на съгражданите си от Андрюс, Тексас, и има история с подвизите си на терена на чашката. Бил е арестуван два пъти заради противообществени прояви след употреба на алкохол.

Барът La Fogata пък трябва в 30-дневен срок от решението на съда да обжалва, ако възнамерява да поиска нов процес, съгласно Тексаската апелативна процедура.

Източник: Huston Chronicle

Снимки: Unsplash, Pixabay

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции