<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=65066" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Три деца се о...

Мъж се покатери по сграда с голи ръце, за да спаси 5-годишно дете, висящо от балкон (видео и снимки)

27 Май 2020
0 2630

Мъж бе признат за герой, след като се покатери с голи ръце по жилищна сграда в Китай, за да спаси 5-годишно момиченце, увиснало на парапета на балкон на шестия етаж, пише UniLad.

Хю Юнчан, който работил близо до жилищната сграда по същото време, се втурнал на мига да спаси детето, след като очевидци забелязали малката да виси извън балкона на шестия етаж.

Малко дете се разходи по тесен перваз на петия етаж на жилищен блок (видео и снимки)

Първоначално Хю опитал да разбие входната врата на жилището, подпомогнат от съсед на семейството, но тъй като не успял, смелият човек се покатерил по фасадата на сградата от прозореца на долния етаж.

Във видеото, което може да постави на изпитание нервите на мнозина, се вижда как този истински спайдърмен за секунди се изкачва до терасата, за да грабне момиченцето, докато група хора са разпънали платнище отдолу, за да посрещнат евентуални нежеани обрати в ситуацията.

Инцидентът е станал в утрото на 21 май в югозападния град Дзъгун на провинция Съчуан.

2-годишно дете бе извадено живо от развалините два дни след земетресението в Турция (видео и снимки)

По всяка вероятност 5-годишното момиченце е било оставено само вкъщи и се е покатерило до външната страна на парапета, докато е търсило майка си. Неясно остава дали балконската врата е била оставена отворена или момиченцето само е успяло да си отвори и нея.

Дзъгун е приблизително двумилионен град, познат още като “Солният град”, заради залежите на сол, които през годините съставлявали значителна част от икономиката на региона. Градът е домакин на първия фестивал на латерната в китай, по-късно взаимстван от Пекин, Хоконг и Шанхай. В района са открити и значителни вкаменелости от динозаври, които се помещават в местния музей.

Източник: UniLad

Видео и снимки: Haier/Weibo

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции