<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93067" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Путин за брит...

Мъж стана милионер заради банкова грешка и изхарчи парите (снимка)

02 Юли 2021
0 93448

Мъж, който внезапно стана милионер заради банкова грешка, получи присъда за кражба и ще лежи 6 години в затвор в Русия, пише LadBible.

Роман Юрков от Тула, Русия, останал втрещен от откритието, че банковата му сметка съдържа колосалните 95,2 милиона рубли (1 094 047 евро). Разбира се сумата била калкулирана при техническа грешка, но Роман решил да грабне момента и побързал да вложи колкото може повече пари в любими и мечтани от 35-годишния руснак придобивки.

Мъж стана милионер заради банкова грешка и изхарчи парите (снимка)

Арестуваха жена, която си купи кола и къща с преведени погрешка $1,2 млн. в банковата ѝ сметка

Според сайта Lenta.ru само за 24 часа (между 31 май и 1 юни) Роман направил 220 отделни транзакции “по свое усмотрение”, както го квалифицира обвинението.

“Купих всичко, което си бях пожелал, като остана единствено да платя самолета”, разказва беднякът-милионер, който за кратко време се сдобил с четири нови апартамента, БМВ, “Мерцедес” и iPhone.

Мъж стана милионер заради банкова грешка и изхарчи парите (снимка)

Това се случило през лятото на миналата година. Въпреки че грешката станала в края на май-юни, банката установила липсите си едва през ноември при отчет на тримесечието. Сметката на Юрков, която към тогавашния момент съдържала 39 милиона рубли (448 000 евро) била незабавно блокирана, а самият той арестуван през декември.

Жена откри $1 млрд. в сметката си при опит да изтегли $20 от банкомат (снимки)

По време на изслушването си на 24 юни тази година Роман Юрков бе признат за виновен за „кражба от банкова сметка, извършена в особено големи размери“ и „за възползване от неизправност в софтуера на банката“. Разбира се той все още твърди, че е невинен.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции