Следва: В плевенско с...

Мъж с ампутирана ръка е осъден да плати над 3000 лв. на болницата

09 Октомври 2018
36 44474

Милко Михалев от Варна е осъден да плати над 3000 лв. разноски по съдебно дело на болницата, в която са му ампутирали ръката. Решението е издадено въпреки констатацията на агенция "Медицински одит", че от болницата са извършили нарушения.

 

"2011 г, постъпих в болницата да ми правят цветна снимка на сърцето. Дали няма някъде нещо запушено. Направиха ми изследвания. След коронарографията ми стегнаха ръката с един бинт и ме държаха почти цял ден със стегната китка. И им казах на два-три пъти: "Ръката ми посиня". Те ми казаха, че знаят какво правят и повече аз не се обадих", разказа Михалев. 

 

След изписването му от болница обаче се стига до ампутация на ръката. Според него причина за това е прекалено стегнатият бинт. Впоследствие Михалев завежда дело за обезщетение срещу болницата, което губи. "Той сам си е виновен за случилото се, бил си натоварил ръката, всичко било извършено по правила. Просто нашите показания не се зачитат", разказа съпругата на Михалев. 

 

След ампутацията Михалев вече не може да работи. Семейството му преживява с пенсия от 200 лв. и заплатата на съпругата му. Имат две деца. "Децата ни едвам завършиха средно, просто ни погубиха цялата съдба", каза тя.

 

"Аз оттук нататък какво ще работя? Аз, като карах камион, с две ръце едвам успявах да вържа двата края", допълни Михалев.

 

Скъпи приятели, парите за разходите по делото, което Милко загуби, бяха събрани. Сърдечно благодарим на всички, които са дарили.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции