<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97819" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бербатов: Осн...

Мълния уби треньор от “Хебър” по време на мач

29 Август 2021
3 13941

Мълния уби 41-годишния треньор в школата на ФК “Хебър” Иван Ранчев по време на приятелски мач в с. Лесичово, Пазарджик.

Руски футболист беше ударен от мълния на тренировка, вижте кадри от случката (видео и снимки)

По време на срещата над стадиона завалял силен дъжд, придружен от гръмотевици. За зла участ мълния поразила роденият в Стамболийски бивш футболист на “Хебър”, който починал на място.

Кметът на село Черногорово Димитър Вринчев е бил сред очевидците на трагедията в Лесичово, където преди час и половина мълния уби на място бившият футболист и настоящ треньор в школата на ФК Хебър Иван Ранчев. 

“Контролата стартира в 18,30 часа. Малко след това започна да вали дъжд и буквално от изневиделица се светна, чу се силен гръм и на терена падна мълния. Удари точно върху Иван Ранчев и футболист от нашия отбор”, коментира кметът на село Черногорово Димитър Вринчев пред “Марица”.

“Двамата се строполиха на земята. Иван още имаше пулс. Телефонирах мигновено на тел. 112, беше 18,38 часа. По указания започнахме веднага сърдечен масаж, но виждах, че го губим, защото жизнените функции намаляваха с всеки изминал миг. На стадиона нямаше лекар, тъй като мачът бе контролен. Съответно липсваше и дефибрилатор. Спешният екип, който пристигна на стадиона, реално нямаше вече полезни ходове, защото момчето беше безжизнено”, каза още кметът.

Другият футболист имал само кръв по устата. Прегледан е и е в добро състояние.

Кой е Иван Ранчев?

Роден е в град Стамболийски на 28.02.1980 г. Бивш полузащитник на пазарджишките Хебър и Бенковски, и на Тракия (Стамболийски).

През последните 20 години спортната му кариера е неразривно свързана с футболен Пазарджик и региона. Той има доста мачове за “Хебър” на ниво Трета, а през сезона 2006/2007 и във Втора лига.

В много от тези срещи е бил първи или втори капитан на отбора. Играл е още за “Бенковски” (Пазарджик), родния си “Тракия” от Стамболийски и куп тимове в регионалния аматьорски футбол. В последно врем е бил треньор в ДЮШ на “Хебър”.

Видеото е илюстративно и показва колко страшно е, когато падне мълния близо до нас.

Източник: “Марица”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции