Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Мълния удари англичанин в Пирин
Мълния удари англичанин в Пирин
07-21-19
добавено
1385
прегледа

Турист от Англия беше ударен от мълния в Пирин, съобщиха от Планинската спасителна служба, цитирани от "24 часа".  

 

 

МЪЛНИЯ УБИ 48-ГОДИШНА ЖЕНА В РОДОПИТЕ, ДОКАТО ГОВОРИ ПО МОБИЛНИЯ СИ ТЕЛЕФОН

 


“Успяхме да го открием в Чаирския циркус, в доста тежко състояние. Беше много изплашен, трудно говореше, казваше, че не чува. Вероятно има спукано тъпанче. Останал беше почти без дрехи и с обгорели ръце и крака, с травма на главата”, обясни планинският спасител доброволец Кристиян Урумов. По думите му мъжът е бил сам около 3 часа в планината, след като е ударен от мълнията.

 

 

МЪЛНИЯ УДАРИ 20-ГОДИШЕН, ДОКАТО РАЗХОЖДАЛ КУЧЕТО СИ

 

 

Краката на туриста са обгорели. Мъжът е имал 2 телефона в себе си. Единият е изгорял, но вторият е останал здрав и така англичанинът е успял да се обади и да повика помощ.

 

 

 

Имал е късмет, защото при подобни инциденти оцеляването е почти невъзможно, смятат планински спасители. Най-вероятно англичанинът М. Г. е прекарал сам около 2-3 часа в планината, след като е ударен от мълнията, защото обяснил, че няма спомени за известен период.

 

 

Не е трябвало да се качва на високо по билото, защото там е най-възможно да те удари мълния, а времето в планините се променя много бързо”, допълни планинският спасител.

 

 

 

Източник: 24 часа