<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82045" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какви ще са п...

Навални отговори на ареста си със сензационни кадри от суперлуксозния “таен дворец” на Путин (видео)

20 Януари 2021
0 8612

Небивал разкош и имперска грандомания характеризират двореца на руския президент Владимир Путин в двучасов филм на Алексей Навални, с който руският опозиционер отговори на ареста си в неделя.

Филмът е направен преди завръщането на Навални и след като бе запитан от журналист: “Ще има ли нови разследвания?”, той отговори:  “Да, аз затова се връщам.”

“Съществува едно място, където, ако попаднеш, можеш да разбереш всичко за Владимир Путин. Това е най-охраняваното място в Русия, фактически държава в държавата, и това е най-голямата тайна на Путин. Която пазят стотици, дори хиляди – от неизвестните охранители, градинари и строители до най-богатите и известни хора в Русия”, разказва във видеото Навални.

С помощта на дрон и въоръжени с търпение сътрудници на опозиционера успяват да заснемат сензационни кадри от въздуха на имението, намиращо се на брега на Черно море върху територия 39 пъти колкото тази на княжество Монако.

“Една тайна. Едно здание. И ние влизаме в него. На гости на Путин. Да се убедим с очите си, че този човек напълно е обезумял в своята страст към богатство. За да научим с чии пари и как се финансира този разкош. И как в момента и през последните 15 години се взема най-големият подкуп в историята и се строи най-скъпият дворец в света…”, продължава разказа си опозиционерът, който в продължение на месеци пребиваваше в Германия след опит да бъде отровен в самолета на път за Москва.

В Алексей Навални има отрова, която е опасна и за околните 

Навални отговори на ареста си със сензационни кадри от суперлуксозния &#8220;таен дворец&#8221; на Путин (видео)

Видеото ни показва кадри от възстановка по снимки на двора и помещенията отвътре на зданието, което може да си съперничи с образците на европейската монархоархитектура като “Версай” и “Лувъра”.

От разказа се разбира, че сегашният кремълски владетел започва да плете корупционни мрежи още като заместник на кмета на Санкт Петербург Собчак, както и кои са неговите покровители, как върви израстването му. Навални се е добрал до писмата на Людмила Путина до нейна приятелка в Германия, от които проличава в какъв разкош е живял още като служител в администрацията сегашният президент – например шестседмична почивка на френската Ривиера.

За въпросния дворец се е писало преди време. После строежът е замразен, след което по медиите излизат информации, че е купен от някакъв бизнесмен.

“Никаква продажба не е имало”, твърди Навални. “Това е юридическа илюзия – постановка, създадена с помощта на няколко фиктивни сделки и активна кампания по медиите. Единственият истински владетел на това знаменито място от самото начало до днес е Владимир Владимирович Путин.” 

Според документите, продължава Навални, това е най-големият частен дом в Русия – 17 691 кв.м застроена площ.

Навални отговори на ареста си със сензационни кадри от суперлуксозния &#8220;таен дворец&#8221; на Путин (видео)
Разстановка на контролно-пропускателните пунктове.

Имението е построено така, че до него не можете да се доберете нито по земя, нито по море, нито по въздух…

На хилядите, работещи там, е забранено да носят със себе си дори мобилен телефон с камера. “Всички казваха, че е невъзможно да се снима там. И ние така мислехме, а после се опитахме”, разказва Навални. Направили четири опита. Един успешен, казва Навални и показва дрона, с който са правени снимките отгоре.

Видео: YouTube/Алексей Навални

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции