<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85573" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руският олиг...

Навални пусна снимка в Instagram от наказателната колония и разказа за условията там (снимка)

16 Март 2021
0 2844

Руският опозиционер Алексей Навални разказа в публикация в Instagram за условията и престоя му до момента в наказателна колония ИК-2 „Покров“.

„Поздрави на всички от „Сектор за засилен контрол А“, пише в началото на публикацията Навални. Казва, че продължава да се изумява от това колко ярко се виждат звезди и от „удивителното усещане когато прекараш дланта си по прясно обръснатата си глава“.

Мястото, където не можеш да спиш. Как изглежда лагерът, в който е изпратен Навални

Навални пише още, че до момента не е видял никакво насилие или намек за такова, но по „напрегнатата поза на осъдените, които се страхуват да обърнат главите си“ е склонен да вярва на историите за „пребитите почти до смърт с дървени чукове“.

С ироничен хумор Навални пише „това е новият ми дом – „нашият приятелски концентрационен лагер“ и казва още, че не си е представял как е възможно да съществува такова място и то само на 100 км от Москва.

„Режим, устав, ежедневие. Изпълнение на безкрайни правила. Псувните и жаргонните думи са забранени и тази забрана се прилага стриктно. Можете ли да си представите затвор, в който да не псуват? Ужасно нещо“, казва още Навални.

По думите му навсякъде в лагера има камери и затворниците се наблюдават постоянно.

„Някой горе е прочел 1984 г. на Оруел и си е казал – да, страхотно! Да го направим“, пише Навални.

Иронично добавя, че ако се отнасяш с хумор към всичко, може да се живее в наказателната колония. От публикацията му става ясно още, че опозиционерът се намира в килия, в която на пост стои „мъж с грахово яке“ от затвора. През нощта на всеки час Навални е събуждан и вдиган пред камерата за отчет.

„Завежда ме пред камерата и казва: Два часа и тридесет минути, осъденият Навални. Профилактичен отчет на затворник, склонен да бяга. На място “и отново спокойно заспивам“, казва Навални. „Заспивам с мисълта, че има хора, които ме помнят“, завършва руският опозиционер.

Европа и САЩ призоваха Москва да освободи Навални незабавно, България също реагира

Алексей Навални беше прехвърлен в наказателната колония, където ще излежава присъдата си от две години и половина затвор.

Източник: bTV

Снимка: Instagram

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции