<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97553" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо Русия по...

Навални с първо интервю от затвора: Пускат ми пропагандни филми с часове

26 Август 2021
0 703

Руският опозиционер Алексей Навални даде първото си интервю от затворническата наказателна колония в град Покров и се оплака от условията, в които е поставен, пише Dir.bg.

В интервю за американския в. “Ню Йорк таймс”, чиято публикация предстои, но откъси от него бяха предварително разпространени, 45-годишният Навални казва, че го принуждават да гледа държавната телевизия и пропагандни филми в продължение на часове всеки ден.

Ново обвинение заплашва Навални с още 3 години затвор

През тези периоди четенето и писането са му забранени, разкрива Навални и казва: “Трябва да седиш на стол и да гледаш телевизия”.

Журналистите са получили общо 54 страници с написаните на ръка отговори на Навални. Неговият прессекретар Кира Ярмиш потвърди в Туитър, че това е първото интервю на опозиционера след изпращането му в затвора.

Навални е смятан за най-яростния опонент на руския президент Владимир Путин. Опозиционерът беше арестуван в Москва на 17 януари, веднага след завръщането си от Германия, където беше лекуван след опит за отравянето му.

В мотивите за присъдата му се посочва, че докато е бил в Германия той е нарушил разпоредбите на издадена срещу него в Русия условна присъда.

Алексей Навални описа какви наказания му прилагат в изправителната колония

Сегашната ефективна присъда на Навални беше широко критикувана в чужбина като политически мотивирана, отбелязва ДПА.

В интервюто за “Ню Йорк таймс” Навални отново призовава за сурови санкции срещу руските олигарси, които подкрепят Путин. Навални казва още, че санкциите на Европейския съюз и САЩ не трябва да засягат обикновените руснаци.

Режимът на Путин е исторически инцидент, а не проява на законност, е написал Навални.

Рано и или късно тази грешка ще бъде поправена и Русия ще поеме по демократичен, европейски път, смята опозиционерът.

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции