<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67998" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Oфициалният п...

Нагла крадла отмъква смартфон за 2500 лв. под носа на продавачка в софийски мол (видео и снимки)

01 Юли 2020
0 18517

Продавачка в магазин за мобилна техника в столичен мол ни изпрати сигнал за кражба на телефон на стойност 2500 лв. Сигналът е придружен от видео от охранителната камера на магазина. Кражбата е станала във вторник, 30 юни в 14:04 часа.

В това време в магазина били двамата продавач-консултанти – жена и мъж. Докато продавачката разговаряла с друг клиент, колегата ѝ бил зает с младо момиче, което искало да пробва Apple-часовник от витрината. Момичето си избирало цвят и изглеждало готово да купи часовника, но се “сетило”, че иска да вземе и допълнителна каишка за часовник и слушалки – също поставени зад витрината. След всяко изваждане или прибиране на артикул, служителят заключвал витрината, което направило впечатление на крадлата.

Когато се стигнало до покупката, младата жена попитала дали може да плати с различна валута. След като ѝ отговорили, че не може, тя излязла от магазина под предтекст, че ще обменя пари, за което служителите ѝ посочили валутното бюро в мола. Тя отсъствала около 10 мин., когато колегата решил да надникне дали е в Change-a или се е отказала от покупката.

В този момент жената се върнала в магазина и вече в присъствието само на колежката и двама други клиенти, поискала да “купи още един часовник и за приятеля си”. Докато продавачката предлагала нови и нови каишки, които все не удовлетворявали вкуса ѝ, тя посегнала към отворената витрина за телефона и го скрила в чантата си. Деянието се вижда съвсем ясно на видеозаписа от охранителната камера.

“Моят колега се върна и отново застанахме на касата да маркираме избраните продукти, а тя попита колко е сумата”, разказва продавачката.

След като получила отговор, крадлата казала:

“Добре, мога да платя и с карта, обаче не знам дали имам толкова пари.” И отново се запътила към Change-a – уж, за да сменя още валута, но така и повече не се върнала.

Тогава продавачката се загледала във витрината и ѝ се сторило, че нещо липсва. В този момент двамата с колегата ѝ установили, че скъпият телефон е откраднат.

Обръщаме се към всички вас с молба ако някой разпознае жената от видеото и снимките, да ни сигнализира!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции