Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Нагледен пример как се прави тролско пропагандно видео в шест стъпки (видео)
Нагледен пример как се прави тролско пропагандно видео в шест стъпки (видео)
Фалшиви новини Вземи EMBED
Loading the video...
11-22-19
добавено
9705
прегледа

Руски телевизионен канал разпространи тролско видео, показващо как Латвия се готви за война с Русия, разбираме от сайта EU vs Disinformation. 

 

 

Видеото е разпространено в руската информационна агенция Sputnik и показва как военни части на Алианса канят деца и младежи да се запознаят с тяхното въоръжение на публични места. 

 

 

 

 

Мощни бронетранспортьори, маршируващи паравоенни формирования и други илюстрации, подплатени с атрактивен звуков и визуален фон, внушават напреднала фаза на подготовка за война. 

 

 

 

 

 

По-нататък кадрите демонстрират "упадъка" на латвийската икономика, изразен в изоставени промишлени сгради, и как младежите масово напускат страната, явно неъгласни с политическата ориентация на правителството. 

 

 

 

 

От страницата EU vs Disinformation пък преработиха видеото, съпоставяйки реални с фалшифицирани кадри и дадоха нагледен пример как реално съществуващи обекти и действителни събития са извадени от един контекст и са привнесени в друг, удобен за авторите на пеопагандното видео. 

 

 

Вижте резултата и се убедете сами в силата на фалшивите новини! 

 

 

 

 

Източник: EU vs Disinformation