<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89745" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Венци Стефан...

Нагли собственици на незаконен склад за строителни материали бягат от въпросите ни (РЕПОРТАЖ)

21 Май 2021
0 17706

Скъпи приятели, към нас се обърна собственик на имот в столичния квартал „Красна поляна“, който се оплаква от шум и замърсяване от намиращ се до имота му незаконен склад за строителни материали, собственост на „Сеам-Борисов“ ООД.

Пред репортера ни Виктория Симеонова потърпевшият Бойко Новев обясни, че се е обръщал многократно към община Красна поляна, полиция, пожарна, Столична община и КАИС, като повечето институции препращат сигналите му към районната община. Оттам потвърждават, че за склада не се плаща наем, въпреки че той е общинска частна собственост. Справка на сайта на община Красна поляна показва, че няма данни изобщо да е провеждан търг или официално на мястото да има склад. При проверки на място е установено, че фирма „Сеам-Борисов“ използва не само един общински терен, а разполага свои материали и в двора на бивше училище, както и върху неизградена улица. За тези нарушения са издадени протоколи за принудително премахване, но до момента собственикът не го е направил и не личи да има такова намерение.

Успяхме да се срещнем и с двамата съдружници във фирмата. Борис Борисов ни заплаши, че ще извика полиция и така и не отговори на въпросите ни. Вместо органите на реда, след минути на място пристигна синът му и съдружник в „Сеам-Борисови“ Росен Борисов, който не отрече, че не плащат наем за терена, но твърди, че някога е имал договор, според който са имали право да използват  мястото за свой склад. Той не ни показа договора, за който говори, а вместо това опита да поиска материалът да не бъде излъчен. Въпреки това, в крайна сметка обеща складът да бъде премахнат до края на юни.

Ние ще проследим дали това ще се случи, а вие сигнализирайте само на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции