Следва: Връщат част о...

Българин, работещ в кланицата в Германия, се е завърнал с Covid-19 у нас

22 Юни 2020
35 1636

Единият от работниците в кланица “Тьонис” в Германия е дал положителен тест за коронавирус при завръщането си в Белица, предаде bTV, позовавайки се на информация от кмета на града.

Дъщерята на заразения вероятно е преминала през вируса, докато е била в Германия, тъй като в момента има открити антитела.

103-ма са българите, заразени в германската месопреработвателна фабрика “Тьонис”. Двама са настанените в болница, но не в интензивно отделение, съобщават от консулството ни във Франкфурт. 590 са българите, заети в предприятието.

Масовото тестване в района на Гютерсло продължава, като от 2000 направени теста на граждани, които не работят във фабриката, само един е с положителен резултат.

Кланицата “Визенхоф”. Снимка: Associated Press

Междувременно и втора фабрика за преработка на пилешко и пуешко месо се превърна в огнище на заразата. 35 са служителите от фабриката “Визенхоф” в Олденбруг, Долна Саксония, с положителни проби.

Миналата седмица премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия спомена в свое изказване, че заразата в предприятието е внесена от български и румънски работници, но по-късно се извини за думите си след остри критики на външния ни министър Екатерина Захариева и германския ѝ колега Хайко Маас.

730 работници с COVID-19 в кланица в Германия. Властите се извиниха, че са набедили българи и румънци за заразата

Припомняме, че по-рано миналата седмица пламна огнище от зараза с коронавирус в най-голямото месопреработвателно предприятие в Германия – „Тьонис Груп“. Кадри от фабриката можете да видите във видеото горе.

Някои от служителите, българи и румънци, вече са се завърнали в родината си. Регионалният премиер на Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет обаче призова карантината да бъде спазвана.

Източник: bTV

Видео: YouTube/ DieWelt

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции