<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79434" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 577 нови случа...

Над 2/3 от британците смятат да се ваксинират срещу Covid-19 (видео)

07 Декември 2020
0 359

„Хората на Острова са много ентусиазирани. Проучванията показват, че повече от 2/3 от тях ще се ваксинират. Първите дози са разпределени между големите болници, където ще започне ваксинацията. Жителите на старческите домове са обявени като абсолютен приоритет, защото се смята, че са най-уязвими“. Това заяви в предаването „Здравей, България“ по Нова тв кореспондентът на „24 часа“ в Лондон Павлина Трифонова.

Тя добави, че една от тези ваксини може да се прехвърля между контейнери само 4 пъти. Това създавало и трудности в дистрибуцията на медикамента.

Великобритания първа официално одобри ваксината на Pfizer и BioNTech, започва имунизация

Медиците във Великобритания също ще са сред първите, които ще получат ваксината на Pfizer. Третата група пък ще е тази на хората над 80-годишна възраст. Важно било да се обясни на обществото как да премине през този процес.

„Сложната схема за пренасяне на контейнерите затруднява трансферите. Възможно е това да доведе до проблеми. Контролният орган в страната оцени не само ваксината, но и методите на доставка, за да не може никой да каже, че ваксината не е качествена“, разказа Трифонова.

Източник и видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции