Следва: Полицаи изля...

Над 20 000 китайци се стекоха в национален парк, след като властите обявиха безплатен вход (видео и снимки)

06 Април 2020
31 5973

Десетки хиляди туристи се стекоха в национален парк в Китай, след като бе обявен безплатен достъп за жителите на тамошната провинция, пише LadBible.

Националният парк “Хуаншан” в източната провинция на Китай Анхуей затвори вратите си на 25 януари, след като епидемията от коронавирус се разрази в Китай.

По-малко от месец по-късно, на 21 февруари, паркът започна отново да посреща посетители като намали броя на хората от 50 000 посетители на 20 000.

Наскоро таксата за вход от 26 щатски долара бе отменена за жителите на Анхуй с цел да се подпомогне туристическия бизнес, който силно пострада от мерките заради пандемията от Covid-19.

Това доведе до небивал в последно време поток през уикенда. Десетки хиляди хора се бяха наредили на безкрайна опашка, като мнозина от тях пренебрегнаха препоръките за социална дистанция и не бяха сложили предпазни маски на лицата си.

В крайна сметка и двата входа на националния парк трябваше да затворят врати, след като броят на посетителите достигна 20 000.

Уредниците на националния парк „Хуангшан” се извиниха на големите тълпи от чакащи, които не успяха да влязат, заявявайки, че се налага забавяне на влизащите заради изискванията за здравен скрийнинг. Всеки посетител трябваше да декларира здравословото си състояние преди влизане в обекта, както и да се подложи на температурен тест. Онези от желаещите, които покажзаха тревожни симптоми, бяха незабавно върнати побратно.

Службата на парка е критикувана заради примамливата си политика за безплатен вход във време, когато разпространението на болестта все още е проблем. Паркът “Хуаншан” е една от многото живописни зони, предлагащи ниски цени или безплатен вход, за да привлекат посетители.

Китай победи коронавируса. Наистина ли?

Провинция Анхуй, която граничи с епицентъра на Covid-19 Хубей, отчете 990 случая на заразяване с коронавирус, 6 от които с фатален изход. Последният случай в региона е отчетен на 27 февруари.

Източник: LadBible

Видео и снимки: AsiaWire

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции