Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Над 6000 пияни зад волана са хванати от началото на годината
Над 6000 пияни зад волана са хванати от началото на годината
gospodari.com
08-14-19
добавено
2072
прегледа

От началото на годината над 6000 шофьори са хванати зад волана след употреба на алкохол, а близо 2000 - дрогирани, съобщава БНТ.

 

"По-стряскащата статистика е, че повече от 2 700, близо 2 800 водача са установени с алкохол над 1.2. Много сериозно е нараснал броят на седналите зад волана след употреба на наркотици", обясни шефът на КАТ Росен Рапчев.

 

Две отсечки, на които ще се отчита средна скорост на движение, вече са готови и работят в тестови режим. Най-бързият автомобил, засечен по нашите магистрали, се е движел с 277 километра в час. Летящият с близо 280 километра в час автомобил е засечен на магистрала „Струма". „Тракия", обаче държи първенството като ежедневно между София и Бургас с новите камери се засичат шофьори каращи като на рали.

 

Първите две отсечки за измерване на средна скорост вече са готови. Те са на пътя Пловдив - Карлово и при третия тунел на магистралата между София и Перник.  Изграждат се още две отсечки на пътя Русе - Бяла и край ловешкото село Микре. И двата участъка са в черната статистика за жертви на катастрофи.

 

Източник: БНТ