<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41834" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изборните пр...

Над 90% от протоколите в София са сгрешени (видео)

28 Октомври 2019
0 2924

Над 90% от протоколите от изборните секции в София са сгрешени, съобщи председателката на Общинската избирателна комисия Полина Витанова, цитирана от "Сега".  

 

 

ИЗБОРНИТЕ ПРОТОКОЛИ СА ПЪЛНИ С ГРЕШКИ, ПАК ИМА ПРИПАДНАЛИ В "АРЕНА АРМЕЕЦ"

 

 

 "Най-честите грешки са в разпределението по преференции на кандидатски листи. За всяка една кандидатска листа са отпечатани по 61 кандидати колкото са съответно членовете на Общинския съвет. Само че не всяка кандидатска листа е регистрирала 61 кандидати. Масово не го съобразяват това нещо и има разпределена преференция на кандидат, който е несъществуващ в листата," обясни Витанова.

 

 

""

 

 

Към този час сме приели протоколите на 690 секционни избирателни комисии (от 1600). Основните грешки са в протоколите за общински съветници и при разпределението на действителните гласове по отношение на преференциите. В такъв случай грешката се поправя, след което се налага повторно въвеждане на резултатите, което забавя процеса”, завърши Витанова.

 

 

ВОЛЕН СИДЕРОВ АТАКУВА "АРЕНА АРМЕЕЦ" СЛЕД КАТАСТРОФАЛЕН РЕЗУЛТАТ НА ИЗБОРИТЕ

 

 

Напрежение обаче предизвика извозването на членовете на комисии, на които се наложи да изчакат 1-2 часа на студено пред спортното съоръжение. Проблеми е имало при извозването на хората от спортната зала, след като вече са предали всички документи. Много от тях коментираха, че са останали продължително време на студено, чакайки автобусът да се напълни, за да може да тръгне.

 

 

ЧЛЕНОВЕТЕ НА СЕКЦИОННИ КОМИСИИ ЩЕ СЕ ЗАБАВЛЯВАТ С ФИЛМИ И „НЕ СЕ СЪРДИ ЧОВЕЧЕ“ В "АРЕНА АРМЕЕЦ"

 

 

""

 

 

Трима души припаднаха в зала „Арена Армеец” при предаване на протоколите. Става въпрос за един мъж и една жена, които са членове на секционни комисии, както и за един полицай. Двамата членове на комисии са откарани към столичната Окръжна болница. Жената е имала проблем с кръвното налягане, а мъжът е получил епилептичен припадък. На полицая също му е прилошало, но той бързо е влязъл във форма и в момента вече отново е на работа.

 

 

За много грешки съобщават и от други райони. В Хасково от 171 секции са обработени протоколите на под 100. Според ОИК, причината са множеството грешки в протоколите.  В Бургас пък се оплакват от армията от застъпници на партиите, които получават копия от протоколите. Тази процедура забави пристигането на чувалите с бюлетини от СИК-овете в общината. 

 

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции