Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Най-богатият китаец Джак Ма се оттегли от ръководството на "Alibaba"
Най-богатият китаец Джак Ма се оттегли от ръководството на "Alibaba"
Вземи EMBED
Loading the video...
09-10-19
добавено
1409
прегледа

Основателят на "Alibaba" Джак Ма се оттегли като ръководител на една от най-големите компании за онлайн търговия в света, пише The Guardian .

 

 

Ма обяви оттеглянето си в деня, в който навръшва 55 години. Харизматичният предприемач ще бъде заместен от Даниел Джан, главен изпълнителен директор на компанията. Във видео, публикувано вчера, Ма заяви: „Аз съм човекът, който винаги гледа напред. Не искам да поглеждам назад.“

 

 

 

 

Ма каза още, че ще се отдаде на благотворителна дейност и ще участва в различни образователни програми в селските райони. „Все още имам много мечти да преследвам. Онези, които ме познават, знаят, че не обичам да стоя на едно място. Светът е голям, а аз все още съм млад, така че искам да опитам нови неща", заяви Ма.

 

 

 

 

Според „Форбс“ богатството на Джак Ма се изчислява на 38,4 млрд. долара, което го прави най-богатият човек в Китай. Оставката на Ма идва в момент, когато се отчита забавяне в растежа на онлаийн търговията.

 

 

Ма изненада наблюдателите с ранното си пенсиониране, но той няма да се откаже изцяло от дяловото си участие в компанията. Той запазва 6,22% дял и ще остане в борда на директорите до годишното събрание на акционерите през 2020 г.

 

 

 

 

През 2017 година китайският милиардер Джак Ма се превъплъти в образа на Майкъл Джексън и танцува пред 40 хил. служители на 18-ия рожден ден на компанията. Цялото изпълнение можете да видите във видеото горе. 

 

 

Източник: The Guardian