<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=90658" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия разсек...

Най-големият производител на месо в света е атакуван с искане за откуп от руски хакери

02 Юни 2021
0 227

Най-големият производител на месо в света е бил принуден да спре някои от дейностите си заради хакерска атака с настояване за откуп, зад която се предполага, че стоят кибертерористи от Русия, съобщава Свободна Европа.

Руски хакери пуснаха откраднати поверителни данни на полицията във Вашингтон

Компанията JBS информира правителството на САЩ, че е получила “искане за откуп от криминална организация, вероятно базирана в Русия”, каза говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Снимка: AP Photo/Evan Vucci

Регистрираната в Бразилия JBS има свои производствени бази в Северна Америка, Австралия, Южна Америка и Европа. Компанията обяви, че нейни сървъри са били атакувани – по-специално системите в Северна Америка и Австралия.

Отстраняването на възникналите проблеми “може да забави някои сделки с клиенти и доставчици”, съобщи фирмата.

Кибератаката идва само 3 седмици след като руска хакерска група атакува най-големия тръбопровод в САЩ и така предизвика дефицит на бензин в източните щати.

След атаката срещу тръбата Колониъл, президентът Джо Байдън каза, че ще говори директно с руския президент Владимир Путин. Двамата предстои да се срещнат на 16 юни в Женева.

Атаката срещу JBS вече принуди няколко кланици в САЩ да спрат работа, а бизнесът на компанията в Австралия е “парализиран”.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции