Следва: Уникален ули...

Най-колоритните градове в света, които нямат нужда от цветен филтър

28 Септември 2015
33 1442

Много градове по света бягат от скучното бяло и са цветни като детска рисунка. Те имат своите уникални истории и хора, но и своите уникални цветове. Заснети с фотографска техника, те нямат нужда от цветен филтър и ефекти. 

 

Представяме ви най-цветните и колоритни градовете по света.

 

ПРОФ. ВУЧКОВ СЕ ХВАЛИ, ЧЕ ГО ГЛЕДАТ ВЪВ ВИЕНА, ОСЛО, БОСТЪН, ЛОС АНДЖЕЛИС

 

Ла Бока, Буенос Айрес

 

Много от имигрантите в квартала Ла Бока в Буенос Айрес са от Генуа, Италия. Та са донесли един обичай с тях: да боядисват външната страна на домовете си с остатъците от боята на корабостроителницата.

 

КАКВО МИСЛЯТ РОМИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙЦИТЕ?

 

Бурано

 

Разказват, че сградите в този малък италиански град са боядисвани в ярки цветове, за да могат рибарите да се завърнат у дома си в мъглите.

 

Шефшауен

 

Еврейските бежанци донесли синия цвят на този град през 1930г., за да символизира небето. Или може би да ги пази от комари, защото синият цвят предпазва от тях.

 

НАД 3 МЛРД. ДУШИ УМИРАТ ЗАРАДИ АЛКОХОЛА?

 

Гуанахуато

 

Целият град е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Заслужено е така, защото там се е изляла много боя…

 

Хавана

 

Ярките цветове на Хавана са документирани още прз 16-ти век. Въпреки че боята е избеляла, цветовете продължават да са живи.

 

ГЕОГРАФСКИ ЛАПСУСИ

 

Джайпур

 

През 1876 г. градът е нарисуван изцяло в розово, за да приветства Едуард, принц на Уелс. От тогава е останал по този начин.

 

Москва

 

Москва е дом на една от най-забележителните и колоритни сгради в света. Катедралата "Свети Василий". Фантастичните цветове на катедралата представляват библейски изображения от небесен град.

 

Валпараисо

 

Другият град, записан в световното наследство на ЮНЕСКО, е Валпараисо в Чили. Той грее толкова много, че си е спечелил прозвището Перлата на Тихия океан.

 

Бо Каап, Кейп Таун

 

Град Кейп Таун в Южна Африка е известен със своите колоритни сгради и голямо мюсюлманско население. Светлите цветове по стените са ново попълнение, родени от оптимизма на нацията.

 

В АФРИКА ЯДАТ КЮФТЕТА ОТ КОМАРИ

 

Лисабон

 

Лисабон седи на кръстопът между мавританското и европейското влияние, като цветовете му отразяват това.

 

ЛЕЧЕНИЕ С БОЙ ОТ ДАЛЕЧНА АФРИКА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции