<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=90151" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нов самолет з...

Най-скъпата кола в света е “автомобилът-яхта” на Rolls-Royce за над 23 млн. евро (видео)

28 Май 2021
0 2025

Rolls-Royce представи най-скъпата кола в света на стойност 20 милиона лири (23,3 милиона евро). Това е моделът Boat Tail, от чийто багажник се разтваря плажен чадър за пикник и крие куп други изненади, пише DailyMail.

“Автомобилът-яхта” е специално поръчан от богата и „пищна“ двойка с любов към охладено шампанско и ястия на открито – оттук и невероятната задна “палуба” на колата, в която има сервиз, въртящи се коктейлни маси с подходящи столове и чадър, който автоматично се разтегля, когато поискат да се хранят.

Най-скъпата кола в света е &#8220;автомобилът-яхта&#8221; на Rolls-Royce за над 23 млн. евро (видео)

От британския производител казват, че това не е „стандартен“ автомобил с добавени много поръчкови екстри и лукс. Това е чисто нов модел – на практика еднократен – макар че в този случай общите разходи са разпределени между три автомобила, всеки от които е персонализиран за собственика.

И за да поставите изключителността на униката в контекст, цената от 20 милиона британски лири е еквивалентна на около 40 персонализирани флагмански лимузини Rolls-Royce Phantom на цена около 500 000 британски лири (580 000 евро), включително екстри по поръчка.

Най-скъпата кола в света е &#8220;автомобилът-яхта&#8221; на Rolls-Royce за над 23 млн. евро (видео)

Новият супер-крайцер е вдъхновен от елегантните яхти клас J от началото на 20-ти век и оригиналните „Boat Tail“ Rolls-Royce автоомобили от 20-те и 30-те години на миналия век, които от своя страна са вдъхновени от тях.

С дължина малко по-малко от 5,8 метра, новият четириместен Rolls-Royce Boat Tail с две врати е първият, произведен от новия отдел Coachbuild на Rolls-Royce в бутиковата централа на компанията в Гудууд, Съсекс.

Най-скъпата кола в света е &#8220;автомобилът-яхта&#8221; на Rolls-Royce за над 23 млн. евро (видео)

Мистериозните първи клиенти, за които Rolls-Royce казват, че са били помолени да не бъдат назовавани поименно, са двойка „с чувство за стил и любов към пътуванията, приключенията и забавлението”, които събират автомобили, часовници, химикалки и фини марки шампанско и обожават плаването – всичко това е отразено в техния персонализиран автомобил.

Източник: DailyMail

Видео: YouTube/Rolls-Royce

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции