<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42168" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Премиерът: Ци...

Намериха стотици бутилки с алкохол в потънал кораб от Първата световна война (видео и снимки)

07 Ноември 2019
0 5472

Шведски екип откри 600 бутилки с коняк и 300 бутилки билков ликьор "Бенедиктин" в останките на кораб, потънал по време на Първата световна война в Балтийско море. Алкохолното богатство е открито в останките на „Кирос“, потопен от немска подводница през 1917 г. съобщава CBS.

 

 

""

 

 

Коръбът отплавал от Швеция през май 1917 г. и потъва в Аландско море след удар от торпедо. Екипажът на кораба е оцелял и е бил прехвърлен на друг кораб. По-късно се завръща в Швеция.

 

 

Бутилките с коняк, произведени от вече несъществуващите дестилатори „De Haartman“, и ликьорът се тестват в лаборатория. "Условията в Прибалтика са много подходящи за съхранение на този вид напитки, защото е тъмно и много студено", заяви Петер Линдберг, който ръководи експедицията. Той и неговият екип са оптимистични, че бутилките са годни, тъй като все още има слой въздух между тапата и спиртните напитки вътре, а много от бутилките с коняк са запечатани с тънък слой калай.
 

 

 

""

 

 

"Стойността на тези бутилки тепърва ще се определя, тъй като конякът е от марка, която не съществува днес", казва Линдберг. Той се надява, че спиртните напитки могат да бъдат продадени от международни аукционни къщи, където предишни находки са минали под чука, и се надява те да получат висока цена.
 

 

""

 

 

"Не знам дали мога да си позволя да запазя бутилка за себе си", допълва Линдберг. 

 

 

Източник: CBS

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции