<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81228" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Конгресът на ...

Нападателят на журналистката Полина Паунова получи 2 години пробация

07 Януари 2021
0 689

Две години „пробация“ е наказанието на подсъдимия Денислав Станоев, на 20 г., за извършени от него хулигански действия, отличаващи се с изключителна дързост, както и за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди спрямо две лица по време на партийно събиране на политическа партия ГЕРБ в столицата. Това съобщиха днес от прокуратурата.

Провокатори нападнаха журналисти и граждани по време на конференцията на ГЕРБ (видео)

Ето какво гласи съобщението:

Подсъдимият Д.С. се е признал за виновен за това, че на 05.08.2020 г. в района на „София тех парк“, гр. София, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като изтръгнал мобилен телефон от ръката на журналиста П.П. (Полина Паунова) и демонстративно го захвърлил.

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Д.С. го е извършил, докато П.П. и други журналисти заснемали действията му пред множество лица по време на партийно събиране на политическа партия.

Д.С. е признат за виновен и за това, че на същата дата и място е нанесъл удар с юмрук в областта на корема на Н.А., с което му причинил лека телесна повреда (контузия на корема), като деянието е осъществено по хулигански подбуди, на публично място при проява на демонстративно и пренебрежително отношение към неприкосновеността на личността и установения правов ред, без да е бил провокиран от пострадалия Н.А. и при липса на личен мотив за поведението му. На същото място подсъдимият нанесъл удари с юмруци в областта на челюстта и рамото на Й.Х., с което му причинил лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание без разстройство на здравето, като деянието също е извършено по хулигански подбуди, на публично място, без да е бил провокиран от Й.Х. и при липса на личен мотив за това му поведение.

Пуснаха под домашен арест бияча от форума на ГЕРБ, хвърлил телефона на Полина Паунова

Д.С. е признал вината си, като се е отказал от разглеждане на делото по общия ред. За всички деяния с определение на Софийски районен съд, с което е одобрено постигнато споразумение, на Д.С. е наложено едно общо най-тежко наказание – „пробация“ за срок от две години.

Определени са следните пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и включване в курсове за обществено въздействие.

Посоченото определение на съда е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на протест и обжалване.

Припомнете си цялата ситуация около провокациите и агресията към журналисти по време на конференцията на ГЕРБ миналата седмица във видеото горе.

Източник: Прокуратура

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции