<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67687" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нови 105 случа...

Напрежението в Мондрагоне е овладяно, сънародниците ни остават под карантина (видео и снимки)

27 Юни 2020
0 1166

Овладяно е вече напрежението в италианския град Мондрагоне, където избухна огнище на коронавирус в общежития, обитавани от сезонни работници, включително българи, предаде Нова тв.

Според губернатора на област Кампания Винченцо де Лука сънародниците ни, които са дали положителни тестове за Covid-19, остават под карантина за срок от 15 дни.

Напрежението в Мондрагоне е овладяно, сънародниците ни остават под карантина (видео и снимки)

Както ви разказахме вчера, властите са изолирали пет блока в града, където живеят около 300 италианци, близо 200 българи, както и граждани на други страни от Източна Европа, Северна Африка и Южна Америка. Причината за изолацията е, че там има много заразени с Covid-19. Сред тях са и 49 българи.

Напрежението расте: Българи и италианци взаимно се нападат в Мондрагоне (видео)

Властите в южния италиански град обособиха червена линия, но някои от обитателите са успели да я напуснат. До напрежението се стигна, след като част от изолираните се опитаха да пробият блокадата в знак на протест, че не ги пускат да отидат на работа. 

Напрежението в Мондрагоне е овладяно, сънародниците ни остават под карантина (видео и снимки)

Армията изпрати 50 военни, които да въдворяват ред в района, след като местни жители се събраха около блоковете и хвърляха камъни и драскаха коли с викове, че Мондрагоне е техен.

„Страх ни е от тях, децата също се страхуват, защо им дават тези жилища под наем“, заяви един от недоволните местни жители.

Десетки българи, заразени с коронавирус, останаха блокирани в италианския град Мондрагоне (видео)

В Мондрагоне живее най-голямата българска обшност в цялата италианска провинция Казерта – около 500 души. Pо-голямата част от тях са заети като сезонни работници на полето.

Източник: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Ченко Димитров

    28 Юни 2020

    Какви сънародници бе, това са цигани.

Реакции