Следва: ГЕРБ за проте...

Напрежение между полицията и протестиращи, опитващи се да блокират АМ „Тракия“ (видео)

01 Август 2020
0 4010

Протестиращи от Стара Загора се опитаха да блокират магистрала „Тракия“ във вечерта на 23-ия ден на недоволство, пише bTV.

Полицията и жандармерията обаче осуетиха тази протестни намерения. Пътят между Стара Загора и Хасково, както и подстъпът от Стара Загора, който води към магистралата, все пак бяха препречени.

Те остават блокирани вече 16 часа.

Демонстрантите останаха на около 3 километра от магистрала „Тракия“ цяла нощ, като неколкократно се опитаха да убедят полицаите да ги допуснат до аутобана.

Тази сутрин се стигна до напрежение, след като един от протестиращите проби блокадата на полицията и се оправи към магистрала пеша, но бе спрян от органите на реда. Предотвратено е и по-голямо стълкновение между демонстрантите и полицията.

Протестиращите са решени да останат на място, докато не бъдат изпълнение исканията им за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Напрежението ескалира, след като опитахме да преминем пеш и да заобиколим живата верига. Виждате, че гражданин не може да премине през полицията на главен път, а действието предизвика агресия от страна на органите на реда, удари и тайни разговори зад буса. Очаквайте подробности!

Публикувахте от Стара Загора иска Оставка в Петък, 31 юли 2020 г.

Видео: Фейсбук – Стара Загора иска Оставка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции