<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75959" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Касова бележ...

НАП погна рекламодателите на Сашо Диков, Люба Кулезич и Владо Береану, известни с опозиционните си възгледи (видео)

19 Октомври 2020
0 11381

От телевизия Евроком са получили писмо от Национална агенция по приходите (НАП), в което се настоява да бъдат изредени подробно рекламодателите в предаванията на Сашо Диков, Люба Кулезич и Владо Береану, които са известни със своята опозиционност.

“Във връзка с проверка, следва да представите следните документи или заверени копия:

  1. В дейността си през периода 01.01.2018 – 31.12.2019 сте ползвани предавания “външна продукция”, на които сте плащали за излъчване (“ЕвроДиков, Честно казано” и “Седмичник с Береану”. В тази връзка, моля представете справка какви реклами са излъчвани във всяко предаване, кой е рекламодателят (име, договор и дата), размер на постъпленията от реклами, плащането за рекламите, фактура.
  2. Във връзка с горепосочените външни продукции, имате ли излъчвани рекламни спотове, спонсорство и алтернативни рекламни форми в предаванията на продуцентите, осигурени от продуцентите или постъпили целево за предаването, но договорени заради предаванията.”

Въпреки че клиповете могат да бъдат видени от всеки на екрана, не са тайна, а също са част от блокове, които вървят не само в тези рубрики, от Агенцията искат подробна информация за рекламодатели и специални приходи в посочените три предавания.

“В случая е съвсем очевидно, че става дума за опит за сплашване на телевизията, че излъчва такива предавания като “ЕвроДиков”, “Честно казано” и “Седмичник с Береану”, защото те са специално отделени от НАП и трябва да се разбере кои са точно имената на техните рекламодатели”, коментира водещата на “Честно казано” Люба Кулезич.

Излезе докладът на ЕК за България: Непрозрачни медии и безнаказана корупция

Журналистът припомни, че доклади и резолюции на Европейския съюз коментират непрозрачността на медийната среда у нас и действията на прокуратуратурата и допълни:

“Няма кой да спре потенциален натиск върху неудобни институции, хора, журналисти.”

Източник: Евроком

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Пепа Илиева

    20 Октомври 2020

    Пълна подкрепа за Люба Кулезич, за Сашо Диков и за Владо Береану! Долу ръцете от тях!

Реакции