<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99606" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Инфекциозна ...

Нарушителите на противоепидемичните мерки отиват директно на прокурор

14 Септември 2021
0 1062

Пропагандата срещу ваксинацията и неспазването на физическите мерки за ограничаване на разпространението могат да доведат единствено до още по-лоши резултати, заяват от здравното министерство.

Поради тази причина МЗ иска контролните органи на РЗИ, МВР, БАБХ и общинските администрации да засилят контрола по спазването на противоепидемичните мерките, като за всеки случай на грубо нарушение съставените констативни протоколи да се изпращат на Окръжния прокурор за проверка за наличие на престъпление по чл. 355 от Наказателния кодекс.

Здравният министър поиска нарушителите на мерките да видят интубираните в Covid отделенията (видео)

Нарушителите на противоепидемичните мерки отиват директно на прокурор

Мотив за инструкцията към РЗИ е, че в много медии се показват репортажи, показващи неспазване и дори открито противопоставяне на противоепидемичните мерки, най-често от нощни заведения, но даже от някои кметове. Пряка последица от такова противоправно поведение е увеличаването на броя на заразените и починали наши сънародници. Само за последното денонощие броят на новите случаи на заразяване е 1998, а на починалите – 139, припомнят от министерството.

От министерството, оглавявано от д-р Стойчо Кацаров в момента казват още, че правителството има програми за компенсации на всички засегнати от противоепидемичните мерки лица, а след актуализацията на държавния бюджет има и необходимите за това средства. Всяко от засегнатите физически и юридически лица, може да се обърне към ресорното министерство и да получи обезщетение. 

Източник: Министерство на здравеопазването

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции