Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Нарязаната картина на Банкси ще се пази като "част от историята"
Нарязаната картина на Банкси ще се пази като "част от историята"
Вземи EMBED
Loading the video...
10-12-18
добавено
4709
прегледа

Европейката, която купи знаменитата картина на Банкси "Момиче с балон" за повече от 1 милион паунда, ще запази творбата, въпреки че част от нея бе унищожена от шредер, вложен в рамката й.

 

 

 

Припомняме, че в мига, в който творбата бе продадена на търга на "Сотбис" в Лондон, се включи таен механизъм, който наряза половината платно. А фирмата "Пест Контрол", която представлява артиста, веднага даде ново име на картината - "Любовта е в коша". Тя вече се разглежда като една от най-великите арт инсталации в историята на съвременното изкуство.

 

 

Жената, която плати сумата от 1 милион паунда, не желае името й да се споменава. Тя коментира пред ВВС, че първоначално е била шокирана от унищожаването на картината. "Малко по-късно осъзнах, че в крайна сметка получавам част от историята на изкуството", сподели дамата.

 

 

Ведната след шокиращото развитие на търга, Банкси публикува в "Интаграм" снимка от момента на унищожаването, на която се виждат и изненаданите лица на присъстващите. Все още не е ясно как шредерът е бил активиран в момента, в който се е чул ударът от чука на водещия на търга.

 

 

Източник: Медиапул