Следва: От 2000 до 25 000 е...

Национален протест на полицаите и контрапротест на „Системата ни убива“ в София (снимки)

29 Ноември 2020
0 1713

Полицаи и пожарникари от цялата страна излязоха на втори национален протест в центъра на София, за да поискат отново увеличение на заплатите си, предаде bTV.

Служителите на реда се събраха тази неделя в 13:00 ч. при новата сграда на Народното събрание. От Синдикалната федерация на служителите на МВР призоваха протестът да е неприсъствен заради епидемичната обстановка, но на място се очаква да има представители на МВР от цялата страна.

Желаещите да подкрепят протеста пък могат да го направят по места – както го направиха и по време на протеста на 8 ноември.

От най-големия синдикат в системата на МВР не са доволни от 15-процентовото увеличение на трудовото възнаграждение на униформените служители, гласувано от парламента в Закона за държавния бюджет, което ще влезе в сила от 1 януари 2021 г. и продължават да настояват повишението да бъде с 30%.

Аргументът им е, че служителите на реда също са на първа линия в борбата срещу Covid-епидемията. На метри от протестиращите полицаи пред сградата на Народното събрание се провежда и контрапротест, организиран от майките на деца с увреждания от инициативата „Системата ни убива“.

Протестът на майките гласи “Първо реформи, после заплати!”

Източник: bTV

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции