Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Нашата "Бяла лястовица" кацна при Стефка Костадинова
Нашата "Бяла лястовица" кацна при Стефка Костадинова
Новини
Нашата "Бяла лястовица" кацна при Стефка Костадинова
0
Коментар

Тази вечер "Бяла лястовица" ще кацне при една от най-големите български спортистки и безспорно най-високата ни летва – Стефка Костадинова. Актуалното предаване "Господари на ефира" отличи спортната легенда по повод най-дълго стоящия рекорд на атлет от съществуваща държава в света, както и може би най-великото постижение в българската олимпийска история.

 

Рекорда на рекордите в атлетиката, Костадинова поставя по време на олимпийските игри в Рим през 1987 година, преодолявайки 209 сантиметра в скока на височина. Тя остава и до днес единствената българка, удостоена със спортен "Оскар", а в нейна чест на входа на Олимпийския музей в Лозана е издигната летва, отбелязваща височината на световния рекорд.

 

Три десетилетия по-късно нейното постижение остава ненадминато, а ние пожелаваме на Стефка Костадинова да продължава да поставя рекорди и като ръководител на Българския олимпийски комитет, както го правеше като състезател.

 

"Господари на ефира", вторник, 19 септември 2017 г., 23 часа, NOVA