Следва: Теодосий Тео...

Нашата адреналинка Ени спечели награди на кинофестивала в Кан (видео)

18 Май 2019
0 3649

Късометражен филм на актрисата и режисьор Евгения Радилова, позната като адреналинката Ени от "Господари на ефира", е селектиран за платформата Global Short Film Award Cannes. Продукцията се бори за най-добър сред късометражните филми на 25-и май, когато е официалното закриване на фестивала, съобщи Dir.bg.

 

ЕНИ – НАШАТА ГОРДОСТ (ВИДЕО)

 

""

 

Филмът ѝ "Патрик", който е неин режисьорски дебют, вече спечели наградата на Global Short Film за най-добра сценарна история, а  главният герой – бродуейската звезда Патрик Балдоф, е отличен за ролята си в лентата. Призовете за тези категории бяха обявени малко по-рано от официалната церемония. Голямото награждаване ще бъде отбелязано с гала вечер в деня, когато приключва киномаратона в Кан. Евгения Радилова ще се бори за първото място за най-добър филм. 

 

""

 

Това е поредно отличие за адреналинката Ени, която дори тази петък вечер беше на сцена. Филмът ѝ отбеляза своята премиера в Ню Йорк в рамките на престижния Международен фестивал "Кино без граници", който се провежда на Таймс Скуеър. 

 

 

""

 

 

Само за 5 месеца след първата прожекция на филма "Патрик", Евгения Радилова е обявена за един от най-добрите режисьори за 2018 г. в САЩ. Това се случва в рамките на престижния фестивал "Spotlight Short Film Awards". Веднага след отличието Радилова изгрява на страниците на "New York Glamour Magazine", пред които за първи път разкрива, че ще снима филм в България, в който ще участва още една наша сънародничка – Рада Ангелова. 

 

НАШАТА АДРЕНАЛИНКА ЕНИ ВОДИ В НАДПРЕВАРА ЗА МОМИЧЕ НА КОРИЦА НА СПИСАНИЕ МАКСИМ, НЕКА Я ПОДКРЕПИМ

 

След Кан, Лондон, Лос Анджелис и Ню Йорк, до края на месец май на Евгения Радилова и филма "Патрик" им предстоят още два фестивала. В следващата половин година лентата на българката ще представи страната ни на най-малко 13 фестивала, от които най-вероятно ще си тръгне с още награди. 

 

""

 

Историята на забележителния филм "Патрик" е написана от самата нея, а във филма главната роля се изпълнява от истинска бродуейска знаменитост – актьорът Патрик Балдоф, с когото се запознава в представление.

 

 

 

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции