Следва: Майка хвърли ...

На плажа при “Алепу”, който уж само “укрепваха”, изниква хотел (снимки)

02 Юни 2020
48 8818

Днес в социалните мрежи се появи снимка на плажа, при “Алепу”, който се намира в защитена зона. На нея се вижда, че в непосредствена близост до морето изниква нещо, силно приличащо на хотелски комплекс.

” Това е плаж Св. Тома, продължение на шофьорския плаж при Алепу. Това което виждате, по проект, е брегоукрепване в основите и хотелски комплекс, който да изплати разходите по брегоукрепването. Подиграват ни се по най-безпардонния начин. Това е крещящ абсурд на управлението на страната ни”, написаха във Фейсбук страницата Бетономорие, качила снимката.

Властите проверяват сигнали за строителна дейност в местността “Алепу”

Снимката е от днес, 2-ри юни.

“Шофьорският плаж” – тази дълга ивица незастроен бряг между “Дюни” и Аркутино с девствената си пустош със сигурност изкушава тези, които държат земите край морето, пише от своя страна вестник “Капитал”.

""

Изданието отбелязва, че първият проект вече е факт, като началният етап e скрит под името “укрепване на свлачище”. Това представлява изливане на солидно количество бетон на метри от морето и в близост до комплекса “Свети Тома”, където преди години земята се свлече до самия плаж. След това укрепване, което много прилича на изливане на основи, по план ще последва строителството на курортен комплекс пред резервата “Алепу”.

Край плаж Алепу се строи комплекс, за да укрепи свлачище? (ВИДЕО)

""

Ние от “Господарите” редица пъти сме алармирали за строителните дейности, започнати на “Алепу”. Още през януари месец 2019 г. ви показахме и как в местността се строи комплекс, за да укрепи свлачище.

По-горе можете да си припомните един репортаж на BG On Air от началото на скандала през миналата година.

Източник и снимка: Фейсбук – Бетономорие

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции