<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70902" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

На плажа “Росенец” е обявен “Dogan Saray Beach Festival” с искане “Ахмед Доган да уволни Борисов”

08 Август 2020
0 16315

Граждани от “Национален протест “Оставка” – Бургас” организират “Dogan Saray Beach Festival” под наслов “Искаме Доган да уволни Бурисов”.

Събитието е насрочено с начална дата днес, 08 август и е обявено за всеки един от оставащите дни до края на месеца.

“Ще плажуваме, слушаме музика, говорим за живота след Бойко, за зараждащото се гражданско общество и неговата роля. Нямаме за цел да смущаваме никого, да провокираме, нито да преминаваме през частна собственост”, се казва в информацията към събитието, както и се уточнява, че “фестивалът е мирен, културен и интелигентен”.

Забранени са всякакви цинизми и реч на омразата. Всеки гражданин ще има право да се изказва, като е желателно неговото слово да носи позитивизъм и надежда.

Изрично е подчертано, че присъствието е гражданско. Политически активни фигури могат да се включат във фестивала единствено в качеството си на граждани.

„Всякакви опити за извличане на политически дивиденти биха имали обратен ефект и непредвидена, мирна реакция от страна на присъстващите“, са написали още организаторите.

Целта на фестивала е да се поддържа искрата на пламналото гражданско недоволство. Както и да бъде създадена общност от съмишленици – едно активно и будно гражданско общество, което да реагира при всяка неправда. Освен това организаторите си поставят за цел да покажат на България, че ги има – тях и останалите участници. Те искат и да вдъхнат кураж българите и да изградят себе си като по-добри личности.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции