Следва: Борисов: По &qu...

На първа линия в Синеморец започва нов строеж (видео)

07 Декември 2019
0 7780

Нов строеж започва на метри от брега в Синеморец, съвсем близо до забележителните скални образувания “Корабите”, съобщава Биволъ.

 

Бетонът вече е излят и на него ще изникне вила, за което РИОСВ-Бургас е дала положително становище. Това няма да е първата постройка, която ще се вклини в уникалния девствен пейзаж край Синеморец. Проблем е обаче, че действащ Общ устройствен план (ОУП) няма, а има действащи заповеди издадени от минстерствата на регионалното развитие и околната средаза забрана за всякакви строежи извън регулация в Парк “Странджа”.

 

Снимки на излетия бетон и видеоклипът бяха качени във фейсбук от местен жител. Вижда се, че липсва задължителната табела, посочваща типа на обекта, инвеститора, фирмата-строител и съответните строителни разрешителни.

 

“Законът изисква устройството на имотите да отговаря на предвиджанията на Общ устройствен план, а община Царево няма действащ такъв” – коментира във фейсбук природозащитникът Тома Белев.

 

Той подчертава, че има заповеди за спиране на действието на предишен ОУП, който бе приет без екологична оценка. Двете специални заповеди за спиране на действието на ОУП на Царево са издадени от МОСВ и МРРБ.

 

“Въпреки всичко се строи и се лее бетон в защитена територия със съдействието на РИОСВ Бургас и ДНСК” – заключава Тома Белев.

 

Източник: Биволъ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции