Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
На ревизия за магазин, който не притежаваш
На ревизия за магазин, който не притежаваш
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
12-18-18
добавено
26735
прегледа

Към нас се обърна млада жена, която от години живее и работи в Англия, но е станала жертва на злоупотреба с лични данни в България. През 2015 г. тя закупува апартамент във Варна с брокера Таньо Марковски, който й продава жилище на негови роднини.

 

 

 

За нейна изненада, през тази година служител на НАП - Варна се свързва с нея чрез съобщение в социална мрежа, за да я уведоми, че има издадена заповед за ревизия. Причината е  получаването на нейно име на редица наложени платежи от куриерска фирма и съответно натрупаните данъчни задължения за период от повече от 2 години.

 

 

Оказва се, че друго лице е въртяло търговия с дрехи чрез онлайн магазин, използвайки личните данни на момичето в офисите на куриерската фирма.

 

 

След като започва разследване по случая, момичето попада на снимки в социалните мрежи на брокера Таньо Марковски и неговата жена. Служител на същия офис на куриерската фирма, от който биват изпращани стоките към клиентите, потвърждава че това е жената, която се е представяла за Вероника Цолова.

 

 

Нашата репортерка Виктория Симеонова влиза в ролята на частен детектив и тръгва по следите на заплетената схема, в която голямо количество стоки са продадени с фалшиви лични данни и без да бъдат заплатени данъци за това.