<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98111" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Християн Сто...

Невероятен жест на спортсменство на параолимпиадата стана вайръл в мрежата (снимки)

01 Септември 2021
0 256

Австралийският тенисист Дилън Алкот, спечелил полуфиналния мач на сингли от параолимпийските игри в Токио, стопли сърцата на публиката като прегърна съперника си, 18-годишния Нилс Винк, пише LadBible.

След края на близо 3-часовия тежък мач между двамата полу-финалисти, Дилън избута количката си в полето на съперника и го прегърна пред погледите на удивената публика.

“Огромно уважение тук при нас”, възкликна коментаторът на срещата. “Какво невероятно доказателство за спортсменство между двама състезатели, направо съм трогнат до сълзи.”

Малко по-късно събитието бе подето и в социалните мрежи, където клипове и снимки за кратко време станаха вайръл.

Междувременно стана ясно, че Алкот и Винк са станали приятели. По-възрастният австралиец обясни:

“Нилс е наполовина на моята възраст, а вече е легенда. Изпратих му видеопоздравление за рождения ден и вече сме приятели.”

След победата си с 6:4, 3:6, 6:4, която Алкот определи като “най-добрият мач, в който съм участвал”, австралиецът ще се бори за златото. Двамата с Винк ще се срещнат още веднъж на корта в рамките на олимпиадата при мача за двойки.

Олимпийска състезателка е работила в супермаркет, за да събере пари за участието си в Токио 2020 (снимки)

До момента през годината австралиецът е спечелил турнирите Australian Open и French Open. Той ще се състезава и на откритото првенство на САЩ, с което има шансове да попълни всички пет най-значими първенства в една година.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции