<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84838" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Новият държа...

Невинен мъж, прекарал 23 години в затвора, ще получи $500 000 обезщетение от щата Мисисипи (видео)

04 Март 2021
0 5064

Щатът Мисисипи ще трябва да изплати максималното обезщетение от 500 000 долара на мъж, обвинен несправедливо в четворно убийство и прекарал 23 години в затвора, пише LadBible.

Къртис Флауърс е арестуван през януари 1997 година за убийството на четирима души в магазин за мебели в Уинона и оттогава е поставен зад решетките до освобождаването му през 2019 година. По-голямата част от този период мъжът изтърпява със смъртна присъда в затвора Пърчман.

Миналия вторник съдията от 5-ти окръг постанови щатът да изплаща по 50 000 долара годишно в продължение на 10 години като компенсация за престоя му в затвора без вина и допълнително 50 000 долара за адвокатски хонорари.

Освободиха мъж след 14 години в затвора, след като разкриха истинския извършител на убийство (видео и снимки)

“Чувствам се добре”, каза пред медиите Флауърс. “Бих казал, че можеше и още, но съм доволен и на това.”

Паричното обезщетение, което Мисисипи ще изплати на мъжа е максималното допустимо от закона.

Обезщетиха с $1.5 милиона невинен мъж, прекарал 23 години в затвора (видео и снимки)

Флауърс се е изправял пред съда шест пъти за убийствата на Берта Тарди, 59, Робърт Голдън, 42, Кармен Ригби, 45 и Дерик Стюарт, 16, в магазин за мебели, в който е бил нает две седмици преди инцидента.

Всичките шест процеса са довели до смъртни присъди, преди да бъдат отменени. Но дори и тогава Флауърс трябвало да остане зад решетките в очакване на нов процес.

Обжалванията на подсъдимия в крайна сметка стигнали до Върховния съд на САЩ, който установил, че окръжният прокурор Дъг Еванс, който е водил всички процеси срещу Флауърс, нарочно е изключил чернокожите съдебни заседатели и по този начин му е отказал справедлив процес.

“Въпреки че оставам уверен както в разследването, така и в присъдите на съдебните заседатели по този въпрос, стигнах до заключението, че моето продължително участие ще попречи на семействата да получат справедливост и ответникът да бъде държан отговорен за своите действия”, заявил при оттеглянето си в свое оправдание прокурорът Евънс.

Източник: LadBible

Видео: YouTube/CBS

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции