<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81667" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Кантард...

Недоволство сред фризьорите в Германия: Салоните ни са затворени, а футболистите “дефилират” с нови прически!? (снимки)

14 Януари 2021
0 898

Гилдията на професионалните фризьори в Германия негодува, че заради ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса салоните са затворени, а футболистите “дефилират” с нови прически, съобщава bTV.

Фризьорите изпратиха отворено писмо до президента на Германския футболен съюз (ГФС) Фриц Келер с настояване да се вземат мерки за оцеляването на бизнеса.

“Уважаеми господин Келер,

Близо 80 000 фризьорски салона в Германия са затворени от 16 декември 2020 г. и работещите там дават своя принос в условията на локдаун и борбата срещу Covid-19. Заради заплахата от високи глоби предлагането на фризьорски услуги в Германия на практика е забранено.

С голямо учудване трябваше да установим, че в последните кръгове на Бундеслигата голяма част от футболистите се появяваха на терена с нови прически. Прически, които могат да бъдат направени само от фризьори професионалисти с нужното професионално оборудване.

Прясно подстриганите футболни звезди поставят под сериозен натиск нашия бранш, в който множество фризьорски салони са на прага на фалита и съществуването им е застрашено. Заетите в тях в момента трябва да оцеляват с пари за съкратено работно време и почасово заплащане, или да преживяват без доходи. Към раздразнението от стилните прически на футболистите се прибавят и телефонни обаждания на клиенти, които ни призовават да ги посещаваме у дома и на практика да работим на черно.

Привилегията на професионалния футбол да работи в условия на пандемия е голяма. Футболистите служат за пример и то не само за млади хора. Апелираме към Вас и ГФС да покажете солидарност в тези трудни времена и да се даде ясен знак срещу работата на черно в сегашните условия. Нека изминем заедно пътя на борбата с пандемията.

С приятелски поздрав,

Централен съюз на немските фризьори”, пише в писмото на гилдията.

Изглежда, че само футболистът от “Фрайбург” Винченцо Грифо няма никакви проблеми в това отношение, тъй като съпругата му Ванеса е професионална фризьор.

През юни 2020 г., няколко седмици след подновяването на Бундеслигата след спирането на първенствата заради разразилата се пандемия, Германският футболен съюз глоби играчите на “Борусия” Дортмунд Джейдън Санчо и Мануел Аканджи, тъй като бяха отишли на фризьор, с което нарушиха правилата за хигиена, спуснати като част от мерките в борбата с Covid-19.

Фризьорите са подразнени от демонстрираните нови прически на футболистите, тъй като в Германия мерките срещу коронавируса са много стриктни, а глобите за неспазване на правилата – сурови, което изправя малкия бизнес пред заплаха от фалит.

“Предстоят трите най-тежки месеца”: Локдаунът в Германия ще бъде удължен

Браншовиците негодуват, че на този фон играчите от Бундеслигата актуализират прическите си с такива образци, каквито едва ли биха могли да си направят вкъщи. И това си е проблем, нали така?

Източник: bTV

Снимки: Instagram

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции