Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Немската ZDF пусна репортаж "България: зарината с отпадъци от Западна Европа" (видео)
Немската ZDF пусна репортаж "България: зарината с отпадъци от Западна Европа" (видео)
У нас Вземи EMBED
Loading the video...
02-09-20
добавено
57750
прегледа

Германската телевизия ZDF излъчи репортаж за изгарянето на отпадъци в България, съобщава Lessplastic Bulgaria.В новинарската емисия на телевизията от 07.02.2020 се съобщава за регулациите, нелегалния внос и изгарянето на отпадъци в България.

 

КОВАЧКИ ЩЕ ГОРИ БОКЛУК ОТ СОФИЯ СРЕЩУ 8,8 МЛН. ЛВ.


Германците подхождат самокритично към проблема, като акцентират, че са водещи в генерирането на отпадъци в Европа и именно заради значителните количества боклук, които европейските държави генерират, се търсят вратички за задграничен транспорт на отпадъци.

 

НЕЗАКОНЕН ИТАЛИАНСКИ БОКЛУК Е ОТКРИТ И В МОНТАНА


По този начин страни с високи нива на корупция и слаб контрол стават жертва на заплетения бизнес с отпадъци. Дава се пример как България внася и изгаря нелегално боклуци от Италия. Изгарянето на отпадъци е основна практика в Европа и е част от законодателството на ЕС, но българските ТЕЦ не са на необходимото ниво и не могат да гарантират безопасно изгаряне.

 

ПРОКУРАТУРАТА ВЛЕЗЕ В ТЕЦ НА КОВАЧКИ ЗАРАДИ ИТАЛИАНСКИЯ БОКЛУК

 

Основно се акцентира на ТЕЦ Бобов дол и пепелта, която се рее над града.Източник: Lessplastic Bulgaria