Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
НЕНЧО БАЛАБАНОВ
Водещи
НЕНЧО БАЛАБАНОВ

Роден на 17.04.1980г. в Котел.


Завършва НАТФИЗ със специалност „Актьорство за куклен театър“ в класа на Румен Рачев.


В края на 2001 г. е поканен да играе в Младежкия театър „Николай Бинев“. Междувременно, с колегите си правят куклени представления в Учебния куклен театър при НАТФИЗ, с които обикалят из различни фестивали по света. Най-популярните им представления са „Котки върху горещ ламаринен покрив“ и „Български народни приказки и песни”. Играе ролята на Аладин в едноименния мюзикъл в Национален музикален театър „Стефан Македонски“. 
Започва да се занимава с дублажи още докато учи в НАТФИЗ. Първият му синхронен дублаж за филм, издаден на видеокасета е „Мулан“, където озвучава Линг. Първият сериал, за който дава гласа си, е „Херкулес (сериал, 1998)“, където озвучава Икар и също изпълнява певчески части. Участва в дублажи на много филми като „Междузвездни войни: Войните на клонираните”, „Том и Джери: Вълшебният пръстен”, „Малки титани: В готовност!” и др.
От септември 2014 набира популярност с качването на видеоклипове на личния си профил във Фейсбук, в които имитира Бойко Борисов. През 2015 става един от участниците в третия сезон на „Като две капки вода“, където е избран за победител. 


За Ненчо е мечта да бъде водещ в „Господарите” още от брой 1 на предаването. 13 години по-късно тази мечта се сбъдва и той получава покана от продуцентите на „Господари на ефира” да стане част от екипа на водещите в предаването. От 1 февруари 2016г. става водещ в „Господари на ефира“ , където си партнира с Малин Кръстев.