Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Нетфликс ще забрани споделянето на пароли с приятели, които да гледат безплатно
Нетфликс ще забрани споделянето на пароли с приятели, които да гледат безплатно
По света
11-08-19
добавено
1254
прегледа

Нетфликс заяви, че ще забрани споделянето на пароли, заради потребителите, които използват профилите на приятели и семейство.

 

Компанията обяви бъдещите си планове за прекъсване на споделянето на пароли по време на тримесечния си отчет на печалби по-рано тази седмица.

 

Продуктовият мениджър на Нетфликс - Грег Питърс сподели, че е наясно, че някои потребители споделят паролата си, за да заобиколят плащането на месечен абонамент, но не разкри колко потребители действително споделят идентификационните си данни.

 

„Ще продължим да наблюдаваме ситуацията със споделянията на паролите и ще обмислим удобни за потребителите начини да я предотвратим за в бъдеще", добави той.

 

Услугата за стрийминг вече ограничава броя на устройствата, които могат да гледат поточно от един акаунт, като понастоящем потребителите могат да споделят профилите си до известна степен, тъй като се изисква те да бъдат ограничени до едно домакинство, като създадат свои индивидуални профили.

 

Нетфлиск също така не разкри как ще следи споделянето на пароли, но според източници, компанията може ограничи IP адресите, което може да се превърне в проблем за семействата, които живеят разделно.

 

Компанията обяви и че е придобила допълнителни 6.7 милиона платени абонати през последното тримесечие, което завърши през септември, вследствие на успеха на хитовите сериали „Stranger Things“ и „13 Reasons Why“.

 

 

Източник: New York Post